Logo H2O Osmoza Inversa

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Osmoza Inversa – Principiu de functionare

Osmoza este procesul prin care celulele organismelor vii se hranesc.

Cand doua lichide de concentratii diferite sunt separate de o membrana semipermeabila, apare asa numita presiune osmotica. Lichidul se deplaseaza in mod natural din zona cu concentratie scazuta catre zona cu concentratie mai mare, tinzand sa stabileasca echilibrul concentratiilor.

In procesul de filtrare apa prin Osmoza Inversa, se aplica o presiune mare in zona lichidului cu concentratie mai mare pentru a depasi presiunea osmotica si a schimba sensul de curgere natural.

Datorita dimensiunilor porilor membranelor de Osmoza Inversa (0,1 nanometri = 0,0001 microni) prin membrane trec moleculele de apa si cele care au o dimensiune mai mica. Filtrarea apei prin Osmoza Inversa elimina substantele dizolvate in apa in proportie de peste 90-99,7%, obtinandu-se astfel apa demineralizata, apa similara cu apa distilata, dar fara procesare termica si cu costuri mult mai mici.

Procesul de Filtrare apa prin Osmoza Inversa se foloseste pentru tratarea apei pentru orice aplicatie, dar in special unde apa contine elemente care NU se pot elimina altfel : Sodiu, Cloruri, Sulfati, Fosfati, Amoniu, Conductivitate(sau TDS), Potabilizare apa salcie, Desalinizare apa de mare.

Procesul de Filtrare apa prin Osmoza Inversa elimina inclusiv bacterii si virusuri si este utilizata atat in procese industriale cat si la producerea de apa potabila.

Pentru Aplicatii Industriale precum Cazane de abur, apa racire diverse utilaje si dispozitive si oriunde procesele tehnologice cer apa pura, Filtrarea apei prin Osmoza Inversa este indispensabila.

Avantajele pe care ti le ofera statiile de osmoza inversa:

Apa este o resursa naturala vitala. Potabilitatea ei este importanta, de aceea, folosind statii de osmoza inversa puteti sa va asigurati ca beti o apa de cea mai buna calitate, proaspata si produsa la dumneavoastra acasa fara sa stea prin depozitele distribuitorilor sau depozitele magazinelor.

  • elimina 98-99,7 %  contaminanti din apa;
  • ofera o apa curata si mult mai sanatoasa decat cea imbuteliata;
  • sunt solutia pentru aplicatii de tratare a apei in comunitatile rurale sau rezidentiale, unde apa contine amonium(NH4), cloruri, sulfati, sodium, fosfati și alti contaminanti greu sau imposibil de eliminat cu metodele clasice de filtrare a apei;
  • de capacitate mica poate fi folosita cu succes de firme de catering, bucatarii hoteluri, laboratoare de analiza, cofetarii, patiserii sau la orice aplicatie;
    sunt esentiale pentru tratarea apei de cazane; debite de la 0,1 la 1000 m3/h
  • sunt indispensabile pentru apa pentru generatoare de abur de inalta presiune, pentru turbine si echipamente de cogenerare energie electrica ; Orice debit este disponibil;
  • sunt folosite la obtinerea apei ultra pure pentru rafinarii petroliere;
  • sunt folosite in multe multe alte aplicatii unde calitatea apei de alimentare este o cerinta esentiala;
Logo H2O Osmoza Inversa
vanzari@apa.ro
© 1999-2024 H2O International ®. Toate drepturile rezervate.
Designed & Powered by Web Synapse